Garden Lens 5
Garden Lens 5
Garden Lens 4
Garden Lens 2
Garden Lens 6
Garden Lens 1
Garden Lens 7
Garden Lens 3
Garden Lens 8
Garden Lens 5 Garden Lens 4 Garden Lens 2 Garden Lens 6 Garden Lens 1 Garden Lens 7 Garden Lens 3 Garden Lens 8

Garden Lens

The clients wanted a new kitchen with space for eating and sitting which would extend and combine the original galley kitchen, a separate dining space which occupied part of the garage and a sun room extension. The design creates a main space 3.5 m wide and 6 m deep. The garden side of the room projecting 2 m into the garden captures light and views on three sides. A top lit kitchen alcove with a separate garden window lights and ventilates the room from the inside. Doors to the adjacent living room and entrance hall provide additional light and views. Built in storage units and shelving make the room feel spacious and reduce clutter. The increase in ceiling height and room width at the garden slider helps to merge the outdoors with the indoor space. The modest design by reconfiguring the existing house ensures the garden is not reduced in size.

Lionsa Garraí

Theastaigh cistin nua ó na cliaint le spás d’ithe agus suí a shínfeadh le nascadh leis an gcistin chocúis a bhí ann cheana, spás bia ar leith a bhí mar chuid den gharáiste agus síneadh seomra gréine. Cruthaíonn an dearadh príomhspás 3.5m ar leithead agus 6m domhain. Glacann taobh an ghairdín den seomra, a théann 2m isteach sa ghairdín, solas agus radhairc ó thrí thaobh. Faigheann an chistin ina bhfuil cuasán solas agus aerú ón taobh istigh ó fhuinneog ghairdín eile. Cuireann doirse go dtí an seomra suite agus an halla iontrála in aice láimhe tuilleadh solais agus radharc ar fáil. Tá an seomra fairsing mar gheall ar aonaid ionsuite agus seilfeanna a laghdaíonn tranglam. Mar gheall ar an ardú in airde na síleála agus an méadú i leithead an tseomra, nasctar an taobh amuigh leis an spás taobh istigh. Cinntítear sa dearadh, tríd an teach atá ann a athchumrú, nach laghdaítear méid an ghairdín.