Garden Room 9
Garden Room 9
Garden Room 8
Garden Room 6
Garden Room 5
Garden Room 3
Garden Room 2
Garden Room 7
Room
Garden Room 1
Garden Room 9 Garden Room 8 Garden Room 6 Garden Room 5 Garden Room 3 Garden Room 2 Garden Room 7 Room Garden Room 1

Garden Room

The brief involved the renovation of Victorian house and the addition of a new dining space to extend the kitchen and open up the house to the garden. The new room was conceived like an open sided gallery space framing contrasting views of the garden, while limiting views of adjacent properties. The long low side window incorporates a bench. One strategically placed roof light provides entry to south light in the darkest corner and creates a light window to the adjacent kitchen. A flat roof covered in the same wood as the external walls unifies its appearance from upper floors. To maximize the versatility of the entire ground floor, the new extended dining and kitchen space connects via new steps directly with the original double reception rooms to the street side. Measures adopted to improve the energy efficiency of the building were increased envelope insulation and a modulating condensing gas boiler.

Seomra Garraí

Is athchóiriú ar theach Victeoiriach atá i gceist anseo chomh maith le seomra bia nua chun an chistin a leathnú agus chun an teach a oscailt amach go dtí an gairdín. Samhlaíodh go mbeadh an seomra nua cosúil le spás gailearaí oscailte ar thaobh amháin ag breathnú amach ar radhairc chontrártha den ghairdín agus ag an am céanna ag cur teorann leis an radharc ar thithe in aice láimhe. Tá binse in aice leis an bhfuinneog íseal, fhada ar thaobh an tí. Tugann díonfhuinneog deis don solas teacht isteach ó dheas isteach sa chúinne is dorcha agus ligeann sé don solas teacht isteach go dtí an chistin in aice láimhe. Tá cuma chomhtháite ar an díon cothrom agus na ballaí lasmuigh nuair a bhreathnaítear orthu ó na hurláir uachtaracha mar gheall go bhfuil an t-adhmad céanna in úsáid iontu. D’fhonn inúsáideacht an bhunurláir uile a uasmhéadú, ceanglaíonn céimeanna nua an seomra bia agus an chistin nua go díreach leis na bunseomraí dúbailte fáiltithe ar thaobh na sráide. I measc na nithe a rinneadh chun éifeachtacht fuinnimh an fhoirgnimh a fheabhsú méadaíodh an t-insliú agus cuireadh isteach coire gáis chomhdhlúthúcháin mhodhnaithe.